10 de desembre 2014

Visita de Sílvia Alcàntara

Dimarts passat dia 2 ens va visitar l’autora d’Olor de Colònia , Silvia Alcàntara.
El relat reconstrueix la vida d'una colònia tèxtil catalana pels volts de 1950 i ha produït un gran impacte en el panorama català per la seva maduresa i qualitat literàries. Amb aquesta novel·la, que esdevé un èxit de vendes, Sílvia Alcàntara rep els premis Qwerty Btv (2009), Regió7 de Cultura (2009), Joaquim Amat-Piniella (2010) i és finalista del premi Llibreter de Narrativa (2009). 
El 2012 Olor de colònia és adaptada per a la televisió, en format de mina sèrie, dirigida per Lluís Maria Güell amb les adaptacions de Toni Cabré, Anna Fité i Laia Aguilar. Durant l’acte vam parlar de la riquesa de vocabulari, del caire poètic de la narració i de les descripcions precises i acurades que ens permeten visualitzar exactament el que està passant.

Els lectors del club de lectura Victor Català , els alumnes del Servei de Normalització Lingüística i tots els participants assistents a l’acte vam fer preguntes referents als personatges, a la vida en una colònia tèxtil, a la temàtica, a l’estil d’escriptura, etc.
L’autora va contestar de manera molt extensa i enriquidora totes les preguntes i en va animar a llegir la seva la seva segona novel·la, La casa cantonera, escrita l’any  2011. En ella explora el tema de la gelosia fraternal i de parella i els secrets d'una família en un poble miner i inconcret del Berguedà, la comarca on va néixer Sílvia Alcàntara.
Ja tenim ganes de començar-la a llegir!


usuari/s connectats