08 de setembre 2011

Home



Home narra la situació actual de la Terra, del seu clima i de com nosaltres alterem el seu futur. Des del primer moment la pel·lícula adopta la missió de remoure consciències, donar-nos a conèixer els moviments tectònics que s'estan produint i incitar-nos a comprometre'ns per actuar. Encara que és cert que actualment està creixent de manera progressiva en les nostres societats un moviment de conscienciació sobre els problemes ecològics, les accions per fer-hi front són encara massa lentes i massa tímides.
A partir d'imatges de grans paisatges volcànics, Home explica els orígens de l'evolució de les algues unicel·lulars presents en les cèl· lules de les vores dels molls volcànics. S'explica el paper essencial d'aquestes algues en l'evolució de la fotosíntesi, així com el fet que una immensa quantitat d'espècies de plantes s'originen a partir d'aquest organisme unicel·lular.
Però Home no és només un documental compromès, és un magnífic objecte cinematogràfic. Cada pla ens talla l'alè i ens mostra la Terra, la nostra Terra, com mai l'havíem vist. Cada imatge sembla dir-nos: "mireu què bonica és la Terra, mireu com l'estem destruint però, sobretot, mireu totes aquestes meravelles que encara ens queden per protegir".
usuari/s connectats