31 de maig 2011

Lleopard davant de la càmara

El lleopard o pantera és un animal de la família dels fèlids,del gènere Panthera i l'espècie Pardus que s'identifica fàcilment pel seu mantell tacat semblant al del jaguar, del que es diferencia per ser més esvelt i tenir la cua més llarga i més fosca. El seu color més freqüent varia del groc al marró vermellós. També hi han individus melànics que tenen un mantell negre espectacular i que no són rars en hàbitats on aquesta característica suposa un avantatge, com les fosques selves de l'Índia i del sud-est asiàtic. És més infreqüent, encara que també es dóna, l'albinisme.
Tímid i solitari està dotat d'una gran inteligència. Aquesta característica fa que el seu comportament no respongui a un patró uniforme pel que fa a les relacions entre individus, formes de caçar, hàbits alimentaris, exploració de nous hàbitats...  i aquesta gran flexibilitat fa que sigui l'única espècie de fèlid que no es troba, de moment, en perill d'extinció i la més àmpliament distribuïda.

Podeu tenir més informació d'aquest article a la revista National Geographic del mes de juny'11.*Informació extreta de Wikipèdia

usuari/s connectats