20 de maig 2011

L'art de volar

El arte de volar  és una novel·la gràfica del guionista Antonio Altarriba i el dibuixant Kim publicada per primera vegada al 2009 en la qual narren la vida del pare d’Altarriba.
El llibre s'inicia amb el suïcidi del protagonista, que es va llançar realment al buit el dia 4 de maig de 2001 des de la quarta planta de la residència geriàtrica de Lardero, en la qual residia. Continua després amb la narració de la seva vida, estructurada en quatre capítols, des de la infantesa fins a la vellesa, passant per la guerra civil, l’exili i el retorn a l’Espanya franquista.

En opinió de la crítica, aquesta obra reflecteix la maduresa de la historieta espanyola, essent la primera que es dirigeix a un públic madur que no busca simple entreteniment en una història animada. Pot equipar-se pel que fa a introspecció personal amb obres de similar temàtica com “Un llarg silenci” de Miguel Gallardo o la guardonada “Maus” d'Art Spiegelman. És, en definitiva, una història de desencant personal, de revisionisme històric, on es deixa clar que la vida és més prosaica que poètica.  
usuari/s connectats