03 de febrer 2011

L'últim Jueu de Noah Gordon

El último judío és una novel.la del nord-americà Noah Gordon publicada el 1999. Considerada com a best-seller, ha batut rècords de vendes a tot el món i s'ha consolidat durant anys com una fita en l'àmbit de la novel.la històrica.
El viatge iniciàtic del seu personatge principal (Yonah) li serveix a Noah Gordon com a excusa per mostrar-nos els esdeveniments històrics succeïts al segle XV a Castella, així com per analitzar la complexa convivència entre jueus i cristians.
La trama de la novel.la pren com a punt de partida l'expulsió dels jueus a la Castella del segle XV i com a protagonista el jove Yonah Toledano. Quan Yonah és separat dels unics membres de la seva família que queden amb vida, es veu forçat a abandonar la seva llar natal a la recerca d'un nou lloc on poder establir-se sense haver de renunciar a les seves creences. Així, s'inicia un llarg període durant el qual haurà de recórrer al seu enginy per poder salvaguardar el seu secret. Els canvis continus d'identitat i ofici aniran forjant la seva personalitat, i les dificultats no faran sinó reafirmar els seus orígens. Des dels seus dies de pobresa i solitud fins als seus ultims anys com prestigiós metge, seguim la vida d'un personatge extraordinari i d'un interessant període històric, en el qual les traïcions i intrigues estaven a l'ordre del dia.

usuari/s connectats