14 de gener 2011

Club Manga on-line. Crònica de la primera trobada virtual!

El dia 4 de gener el Club de Lectura Manga On-line va tenir la seva primera trobada.
Es va realitzar a les 7 de la tarda mitjançant la plataforma virtual Messenger.

Van ser pocs participants.. però tot un èxit!! :)

La trobada es va centrar en 4 grans blocs:

1) Presentació dels membres
L’edat dels components del Club va dels 10 als 26 anys, però en comú hi ha dos grans sèries: Bola de Drac i One Piece. Aquestes dues sèries d’animació s’han comparat diverses vegades, on fins i tot s’ha arribat a considerar que One Piece esdevé la successora de Bola de Drac.




2) Shin Chan
Shin Chan és un còmic per adults, on el seu humor es basa en la visió d’un nen de 5 anys de la quotidianitat de la societat japonesa. 
Per altra banda, és una sèrie que pot agradar molt o per contra, poc o gens. Cadascú té la seva opinió, però és ben cert que a ningú deixa indiferent!!




3) Shin Chan i la cultura japonesa
Algunes de les coses que s’han pogut observar en alguns dels còmics que s’han llegit són:
  • llegendes japoneses
  • tradicions populars, com la vigília de primavera on es llencen mongetes per espantar els mals esperits i treure’ls de casa.
  • tradicions internacionals, com el Nadal i Cap d’Any: amb la compra de regals, la neteja d’any nou i el menjar d’Any Nou.


4) Japó
Abans de finalitzar la trobada, es va aprofitar l'ocasió per parlar una mica sobre Japó i algunes de les seves costums més estrambòtiques. Alguns temes estrelles van ser la música: tradicional, visual, bandes sonores de sèries; i el menjar: arròs amb curri i sushi. Tot un món per veure i descobrir!






usuari/s connectats