16 de desembre 2010

"Cor delatat. Antologia poètica comentada"

Aquesta antologia s'adreça als lectors que vulguin iniciar-se en la poesia de Carles Riba. A més de la selecció de poemes i el material complementari pensat per a aquest públic, cada poema s'acompanya d'una paràfrasi que fa de comentari i ajuda a entrar en la comprensió del text poètic. Així mateix, l'antologia ofereix diverses propostes didàctiques per treballar a fons alguns dels poemes.

La poesia de Carles Riba és una de les més riques i elaborades de la nostra literatura, i també una de les que segueix una evolució més canviant. Aquesta antologia mostra una panoràmica completa de la producció poètica ribiana: des dels poemes amorosos de joventut, encara amb un punt d'ingenuïtat; passant per la poesia més complexa formalment, però de gran intensitat, d'abans de la guerra; per mostres de la producció de l'exili, com algunes de les Elegies de Bierville, fins a poemes de la maduresa i la vellesa, que combinen la temàtica religiosa amb l'exaltació més vitalista.

L'estudi preliminar i els comentaris són de Jordi Malé, professor de literatura catalana a la Universitat de Lleida. La biografia de Carles Riba està elaborada per Carles-Jordi Guardiola, editor de l'epistolari ribià.
usuari/s connectats